Introductie

Sinds 1911 zijn kalenders en agenda’s het exclusieve terrein waarmee De Prest nv groot is geworden.  De Prest nv is 3 maal een begrip voor u: als drukkerij, als uitgeverij en als toeleverancier.  Bekijk ons ruime aanbod en kies hoe u met ons wilt samenwerken.

 

*PRODUCENT

Al 100 jaar producent van kalenders en agenda's. Ook custom made producten voor klanten met speciale wensen. Daarvoor staat een team van medewerkers met jarenlange ervaring en kennis voor u klaar.  Ons geavanceerd machinepark is uw garantie voor elke drukopdracht. 

 

*UITGEVERIJ

Als erkend uitgeverij van kalenders en agenda’s kunnen wij uw projecten voor uw eindklant in goede banen leiden. Traditionele modellen of projecten op maat kunt u hierin vinden.  Vernieuwing is daarvoor ons sleutelwoord.

 

*TOELEVERANCIER

Uw creatieve ontwerpen kunnen door ons als toeleverancier tot perfect afgewerkte producten uitgroeien. Zowel standaard als gespecialiseerd drukwerk, met een snelle afwerking door een zeer soepele planning.  Uw dringende orders gaan voor op onze productie-orders, zodat wij het machinepark efficiënt kunnen benutten.

klik hier om contact op te nemen

Geschiedenis

* PRIL IS HET BEGIN
1911.  Henri De Prest start een drukkerij op in Beernem.  1924. Zoon Maurice neemt de drukkerij over. Er komt ook een winkel in papierwaren. Drukkerij De Prest bloeit een eerste keer. Jong, pril en beloftevol.
 
* KEURIGE KALENDERS, AANTREKKELIJKE AGENDA'S
1962.  De swinging sixties.  Zoon Godfried staat aan het roer.  Hij kiest voor specialisatie: kalenders en agenda's.  Niet meer, niet minder.  1969.  Na zijn overlijden komt echtgenote Agnes Christiaens in beeld.
 
* GROEIEN EN BLOEIEN
De jaren 70 en 80.  Agnes Christiaens, zakenvrouw.  Is creatief en altijd aan het werk.  Zij combineert gezin en bedrijf.  Drukkerij-Uitgeverij De Prest groeit en bloeit als kool.  Door haar inspanningen.
 
* MOTOR VOOR DE TOEKOMST
2011. Drukkerij-Uitgeverij De Prest bestaat 100 jaar.  De 4de generatie blaast de verjaardagskaarsjes uit. 
Dochter Lieve Declercq en echtgenoot Wim Eelbode zijn nu zaakvoerders. 
Zij blijven resoluut op dezelfde weg doorgaan.  Ondanks de opkomst van electronische agenda's. Want de vraag naar kalenders en agenda's op papier blijft.  Door de kracht van een familiebedrijf met een visie.  
 Al 100 jaar.
 
Respect for the past. Energy for the future.

Missie

Drukkerij-Uitgeverij De Prest N.V. kiest voor de grafische toekomst en wil daarin een brandpunt zijn.  Hoe?  Grafische collega’s krijgen een sterk commercieel project aangeboden.  De realisatie van hun drukopdrachten gebeurt volgens scherpe kwaliteitsnormen die mee evolueren.  De Prest N.V. wil eveneens creatief zijn in de ontwikkeling van kalenders en agenda’s.  Eindklanten moeten immers ervan houden om ze te bezitten.

Visie

Wij bouwen elke dag, elk jaar dat komt verder op de fundamenten die onze voorgangers gelegd hebben.  Hun dromen willen wij realiseren.  In de vorige eeuw was de drukkunst zeer ambachtelijk.  Vandaag is het uitzicht volledig veranderd: pc’s maken de dienst uit, evenals moderne drukpersen en een ruim gamma van afwerkingsmogelijkheden.  Door deze snelle veranderingen blijft investeren in techniek, productiemethodes en verkoop zeer noodzakelijk.

Kwaliteit in de dienstverlening is hiervoor uiterst belangrijk.  We beschikken over een draaiboek met bvb. de ISO-norm 16420 kleurjuistheid en stabiliteit.  Klanten hebben immers recht op kwaliteit, net zoals zij duidelijke afspraken waarderen.

Het kapitaal van De Prest N.V. bestaat uit de medewerkers.  Door hen slagen wij er in om elk jaar een nieuw aanbod van kalenders en agenda’s samen te stellen en te commercialiseren.

Samen, als team, delen wij dezelfde visie. Elk schakeltje in de keten draagt bij om die techniek, kwaliteit, dienstverlening en afwerking te kunnen garanderen.

waarden en normen

De Prest N.V. hanteert 4 waarden in haar bedrijfsfilosofie:

 

*RESPECT VOOR MENS, MILIEU EN MACHINES

Mensen, milieu en machines hebben al onze aandacht nodig.  Om de drukopdrachten te realiseren, zijn medewerkers sociaal vaardig en werken ze graag in team.  Milieu is een ander aandachtspunt: het aankopen van grondstoffen gebeurt met het oog op milieuvriendelijkheid en in functie van het machinepark.  De drukpersen hebben preventief onderhoud nodig en regelmatige revisie zodat storingen zo min mogelijk voorkomen.

 

*VAKKENNIS

Vorming en bijscholing zijn de hefbomen voor de toekomst van medewerkers.  Daarom heeft De Prest N.V. continu aandacht voor bijscholing van medewerkers en het volgen van technische ontwikkelingen.  Drukopdrachten moeten kwalitatief en met zin voor detail worden afgewerkt.

 

*DISCIPLINE

Drukprocessen vragen om aandacht en om duidelijke afspraken onderling en met klanten.  Intern zijn er werkprocedures zodat iedereen het verloop van een drukopdracht kan volgen.  Kwaliteit en rendement van elke drukopdracht gaan immers samen.  De zin voor afspraken en procedures vraagt om een eerlijke communicatie en zelfevaluatie.  Zichzelf in vraag durven stellen is een wissel op de kwaliteit van de volgende drukopdracht.

 

*BETROKKENHEID

Door hun functie-uitoefening kunnen medewerkers tonen dat zij actief betrokken zijn bij De Prest N.V.  Zij stuwen het bedrijf vooruit en voelen zich mee verantwoordelijk voor de groei ervan.  Voldoening en bedrijfstrots vinden zij in het uitvoeren van drukopdrachten.  De positieve ingesteldheid van de medewerkers is ook in het voordeel van klanten.  Tenslotte organiseert De Prest N.V. regelmatig teambuildingsactiviteiten.

Wij garanderen uw privacy

Beste klant,

In het kader van de nieuwe GDPR wetgeving inzake de bescherming van uw privacy garanderen wij dat al uw persoonlijke gegevens op een vertrouwelijke en professionele manier enkel en alleen gebruikt worden om uw drukprojecten te realiseren.

Deze gegevens (logo’s, foto’s, contact- en facturatiegegevens) worden bewaard in uw klantenfiche volgens de nieuwe privacyregels van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Dit betekent concreet:

 • Rechtmatigheid om uw gegevens te verwerken
  • Uw persoonlijke gegevens worden enkel verwerkt door onze medewerkers nadat u de opdracht hiertoe gegeven heeft.
 • Correctheid van gegevens
  • Wij sturen telkens een drukproef ter goedkeuring. De schriftelijke bevestiging hierop geldt als toestemming om dit in productie te geven.
 • Beveiliging van uw gegevens
  • Technische en organisatorische maatregelen zijn in voege zodat de beveiliging van uw gegevens gewaarborgd is.
 • Transparantie over uw rechten
  • Wij respecteren uw rechten omtrent uw persoonsgegevens. Alle communicatie over uw drukwerk gebeurt in vertrouwen en in dialoog met uw wensen.

Als verwerker van uw persoonlijke informatie dragen wij uw privacy hoog in het vaandel.

Als u naar aanleiding van deze informatie nog vragen heeft hierover, neem dan zeker contact met ons op!